2015. május 24., vasárnap

Milyen sokan lamentálnak mostanában azon, hogy az egoblogok ideje lejárt, meg a blogolás ógy önmagában nagyjából kifújt.  Facebook, meg a twitter mindent átvett, nincs idő, igény érdeklődés a hosszú elmélkedésekre. 

Visszagondolva nagyon jó, hogy anno a freeblog indulásakor / csúcs időszakában benne lehettem ebben az örületesen sokszínű, és izgalmas társaságban. Mindig kicsit úgy éreztem, hogy oda csak a "menő" bloggerek írnak (akik tudnak is írni, meg mondanivalójuk is van) és én csak a kispadról figyeltem őket. Még a blogtalikon is. Pedig nem voltam már akkor se az a szemérmes leányzó. De valahogy néhány tényleg jól sikerült poston kívül (főoldal meg dícsérő hozzászólások nagyágyú bloggerektől, de örült a fejem neki...) sose volt nagyon izgalmas. Inkább tényleg csak napló, meg élményszösszenetek rögzítése a végeláthatatlan jövő számára (nem számolva a freeblog teljes elhalálozásával, és az én lenemmentésemmel)

De szerintem - és erre akartam kihegyezni ezt a szentimentire sikeredett postot- a blogolás örök, az egoblogok újra feltámadnak hamarosan, és lesz egy új, cuki blogger generáció, akikkel együt lehet izgulni.

2 megjegyzés:

  1. én meg eddig kétszer vettelek vissza az oldallistámról, utána mindkétszer elkezdtél megint írni. Lehet, vissza sem raklak :P

    Amúgy az a fríblogos időszak tényleg überjó volt, olyan megint nem lesz, de tény, hogy vannak cuki újkisbloggerek, új generáció és ha már-semmi-sem-olyan-mint-régen, azért vannak jó hangulatú dolgok tutibiztos :)

    VálaszTörlés
  2. Én néha nekiállok keresgélni személyes blogokat, mert én szívesebben olvasom "egyszerű" emberek életét, mint mondjuk egy híres emberét. Érdekes, hogy ahány ember, annyi életút, még ha sokszor a főszálak ugyanazok is (tanulás, karrier, párkapcsolat), a részletek teszik őket különbözővé... Néha nagy mohón belevetem magam egy-egy blogba, mint aki talált egy naplót a polc tetején a dobozok mögött, szóval nekem van erre igényem - legálisan, bűntudat nélkül belenézni mások életébe. Csak azt sajnálom néha, hogy frissen kezdett blogokba nem sikerül belebotlanom, így nem követhetek bloggereket az elejétől kezdve (max ha visszaolvasom több év bejegyzéseit, haha). Szóval ha ezt nézzük, lehet, hogy tényleg kevesebben kezdenek blogolásba, mint régebben... Lehet, hogy sokakat kielégít, ha csak képeket tesz közzé, aztán a blogot már elavultnak érzi, vagy alapból nem sokan nyílnak meg önmaguknak sem, nemhogy idegenek előtt...

    VálaszTörlés